Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek Mijn gezondheid Infectieziekten  Coronatest (beroeps)groepen

Coronatest (beroeps)groepen

GGD IJsselland test verschillende (beroeps)groepen op het coronavirus. Hiermee volgen we het landelijke testbeleid van het RIVM. Vanaf 1 juni kan iedereen zich aanmelden voor een test op het coronavirus. Op 1 juni wordt hiervoor een landelijk telefoonnummer bekend gemaakt dat zeven dagen per week bereikbaar is.

Wie kan zich laten testen?

De testen zijn tot 1 juni bestemd voor personen die in specifieke doelgroepen vallen. Deze worden bepaald door het RIVM. Kijk voor meer informtie en een actueel een actueel overzicht op de website van GGD GHOR Nederland.

Er is voldoende capaciteit om te testen. Om betrouwbaar te kunnen testen, gelden de volgende criteria (anders heeft testen geen zin):

  • Je hebt duidelijk aan corona gerelateerde klachten (griepachtige klachten, keelpijn of hoesten of verkouden, met of zonder koorts)
  • Je woont of werkt in de regio IJsselland, dus in een van de volgende gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland of Zwolle.

Vanaf 1 juni kan iedereen terecht voor een test

Op 1 juni maakt Rijksoverheid het landelijke telefoonnummer bekend waarmee je je als je klachten hebt die doen denken aan het coronavirus, kunt aanmelden voor een test op het coronavirus. Dit nummer zal zeven dagen per week bereikbaar zijn. Vanaf dat moment zijn onze vier testlocaties in gebruik, te weten in Deventer, Ommen, Steenwijkerland en Zwolle.

Aanmelden voor een test

In principe gebeurt de aanmelding door een (bedrijfs)arts via CoronIT. Wil je weten welke arts dit voor jouw organisatie doet? Vraag je leidinggevende ernaar.

Vanaf 1 juni kun je je aanmelden via een landelijk telefoonnummer. Dit wordt bekend gemaakt op 1 juni.

Ben je zelfstandige of heeft jouw organisatie geen arts ter beschikking, neem dan telefonisch contact op met GGD IJsselland via 088 - 443 03 70. Een arts van de GGD beoordeelt of je in aanmerking komt voor een test. 

* Alleen invullen na telefonisch contact met GGD IJsselland.

Locatie voor testen

GGD IJsselland heeft op het parkeerterrein op de hoofdlocatie in Zwolle sinds 1 april een tent ingericht om te kunnen testen. De GGD-medewerkers doen de bemonsteringen op dit centrale punt in de regio, zodat ze zoveel mogelijk mensen snel kunnen testen. De GGD medewerkers gaan op deze manier efficiënt om met tijd en middelen. Vanaf 1 juni testen we op vier locaties in de regio.

Vragen over de testuitslag?

Ben je door ons getest op het coronavirus en heb je vragen over je uitslag? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen via 088 - 443 03 70. Je kunt ons ook mailen via uitslagcovid@ggdijsselland.nl en dan bellen we je zo snel mogelijk terug (in het weekeind kan dat een dag later zijn).

Meer informatie