U bevindt zich op:

Scholen die deelnemen aan ondersteuningsaanbod Gezonde School / Jeugdimpuls

woensdag, 12 augustus 2015

In de regio IJsselland doen er veel scholen mee met de Gezonde School. Van de basisscholen zijn we zelfs koploper in Nederland! In bijgaand document vindt u een overzicht van welke scholen er meedoen in uw gemeente.

Een Gezonde School heeft veel voordelen: een prettiger leeromgeving, minder verzuim, betere prestaties en een lagere schooluitval.
De Gezonde School aanpak is een manier om scholen op een integrale en effectieve manier te laten werken aan gezondheidsbevordering. Het gaat er niet om meer te doen aan gezondheid, maar de bestaande activiteiten zo efficiƫnt en integraal mogelijk in te zetten. Als scholen dat willen kunnen zij een vignet Gezonde School aanvragen.
De aanpak is geschikt voor het PO, VO en MBO. Landelijk is er ook een aanpak voor Gezonde Kinderopvang in ontwikkeling.

De Gezonde School aanpak is een belangrijk onderdeel van het Nationaal Programma Preventie 2014-2018. Om de Gezonde School aanpak bij scholen op de kaart te zetten, heeft het Ministerie van VWS een subsidie vrijgemaakt: het ondersteuningsaanbod Gezonde School (voorheen Jeugdimpuls). Met het ondersteuningsaanbod krijgen scholen voor (S)BO, V(S)O en MBO de mogelijkheid om gratis advies te krijgen bij de implementatie van de Gezonde School, een  vergoeding te krijgen om een eigen medewerker extra in te zetten op het gebied van gezondheid en om preventieve activiteiten uit te voeren.
In de regio IJsselland doen er veel scholen mee met deze regeling. Van de basisscholen zijn we zelfs koploper in Nederland! In bijgaand document vindt u een overzicht van welke scholen er meedoen in uw gemeente. Ook vindt u er een overzicht van scholen die een vignet Gezonde School hebben gehaald.


nieuwslijst