U bevindt zich op:

Verruimde openstelling bereikbaarheid VIA

woensdag, 7 november 2018

Sinds 1 september 2018 is Team VIA ook buiten kantoortijden bereikbaar voor iedereen.

Sinds 1 september is Team VIA ook buiten kantoortijden bereikbaar voor iedereen. Team VIA is een inmiddels 20 jaar jong vangnetteam dat bestaat uit medewerkers van verschillende hulpverlenende organisaties (MEE IJsseloevers, De Kern maatschappelijke dienstverlening, Dimence, Tactus, Jeugdbescherming Overijssel en GGD IJsselland) met ieder hun eigen achtergrond en expertise. Het team is flexibel, ondernemend en heeft veel doorzettingsvermogen waar het gaat om contact leggen en houden met mensen die de zorg mijden. 

 

De verruiming van deze bereikbaarheid is mogelijk door een subsidie van ZonMw in het kader van de Sluitende aanpak personen met verward gedrag. Bij Team VIA kunnen meldingen gedaan worden over personen met verward gedrag. Dit sluit aan op het reguliere werk van Team VIA, namelijk het afgaan op meldingen rondom zorgmijders. Team VIA kan daarin meedenken met melders als het gaat om de best mogelijke aanpak, maar ook zelf ingeschakeld worden om contact te leggen en houden met mensen om wie zorgen bestaan, maar die moeilijk bereikbaar zijn door hulpverlening.

 

In de regionale Sluitende aanpak personen met verward gedrag heeft Team VIA een centrale rol waar het gaat om meldingen met betrekking tot personen die verward gedrag vertonen, waarbij de situatie op dat moment niet dermate acuut is dat de GGZ binnen bereik ligt, maar waarover wel zorg bestaat. Deze meldingen kunnen dus ieder moment gedaan worden, door iedereen. De medewerker van Team VIA die een dergelijke melding aanneemt, zal op dat moment afwegen welk vervolg het meest geƫigend is. Soms zal dat een handelingsadvies zijn voor de beller, een andere keer zal het team de melding verder gaan screenen en komt er mogelijk hulpverlening op gang.

 

Team VIA werkt in deze aanpak nauw samen met Dimence, Medrie huisartsenpost, de forensisch artsen, Creating Balance/Streetcare, de regionale ambulancevoorziening, de politie, het Veiligheidshuis en alle gemeenten die bij deze aanpak betrokken zijn. Dit zijn Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Steenwijkerland, Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Zwolle en uitsluitend buiten kantoortijd ook Olst-Wijhe en Raalte. De subsidie door ZonMw maakt dat de verruiming van de bereikbaarheid beperkt is in tijd, namelijk tot en met 31 augustus 2019. Klopt dat?

 

Contact met Team VIA is telefonisch mogelijk via 038-4281550. Niet-dringende meldingen rondom zorgmijders kunnen door professionals ook gedaan worden via een digitaal meldingsformulier op de website van GGD IJsselland https://www.ggdijsselland.nl/professionals/formulieren-professionals/melding-maatschappelijke-zorg-professionals/

 

Behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op met Mirjam Hoijtink-Haarman (teammanager Maatschappelijke Zorg) via m.hoijtink@ggdijsselland.nl . of Astrid Bosman (stafmedewerker Maatschappelijke Zorg) via a.bosman@ggdijsselland.nl .


nieuwslijst