U bevindt zich op:

Vertrek directeur GGD IJsselland

donderdag, 11 februari 2016

De Directeur Publieke Gezondheid van GGD IJsselland, Nicolette Rigter, beëindigt eind april 2016 haar dienstverband bij GGD IJsselland. Rigter maakt per 1 mei a.s. de overstap naar de GGD regio Utrecht. Ze is dan 5 jaar werkzaam geweest in de regio IJsselland.

Rigter heeft zich ingezet voor het opbouwen van een eigentijdse GGD die zichtbaar en vindbaar is voor inwoners van IJsselland in 11 gemeenten. Publieke gezondheid en preventie heeft in deze periode steeds meer een gezicht gekregen.

In de periode dat Rigter directeur was, is voor 10 gemeenten de jeugdgezondheidszorg voor alle kinderen ondergebracht bij GGD IJsselland. Daardoor hebben ouders en kinderen met één organisatie te maken die hen ondersteunt bij gezond en veilig opgroeien, van geboorte tot jongvolwassenheid. Daarnaast heeft GGD IJsselland meer taken gekregen op het gebied van maatschappelijke zorg. Recent is met de komst van grote groepen asielzoekers het werk van de GGD ook gegroeid.

Gezondheid als basis

GGD IJsselland is een regionale organisatie met oog voor wat lokaal nodig is. Als directeur heeft Rigter zich hard gemaakt voor het versterken van de samenwerking met gemeenten en andere organisaties; vanuit de visie dat gezondheid de basis is voor mensen om te kunnen meedoen aan de samenleving. GGD IJsselland is er om te zorgen dat mensen zo gewoon mogelijk kunnen meedoen: op school, op het werk, in het gezin, bij de sportvereniging, bij vrijwilligerswerk, enz.

Er is veel werk verzet

Het bestuur van GGD IJsselland kijkt met plezier terug op de tijd dat Nicolette voor GGD IJsselland heeft gewerkt; een periode waarin er veel werk is verzet. Ed Anker, voorzitter van het algemeen bestuur en dagelijks bestuur van GGD IJsselland: “Het is jammer dat er aan die samenwerking nu een einde komt, maar wij wensen Nicolette alle goeds toe bij GGD regio Utrecht.”

GGD IJsselland is een gezamenlijke gezondheidsdienst van en voor 11 gemeenten binnen het gebied Kampen, Steenwijkerland, Deventer en Hardenberg en heeft de hoofdlocatie in Zwolle.


nieuwslijst