Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Scholen & kindercentra Infectieziekten  Coronavirus

Coronavirus

Op deze pagina bieden we praktische informatie aan rondom het thema scholen/kindcentra en het coronavirus. Voor basisscholen, voortgezet onderwijs en MBO-scholen die vragen hebben over besmettingen op school, is er nog een specifieke pagina op deze website.

Wanneer meld je COVID-19 onder kinderen aan de GGD?

Zijn er in een groep drie kinderen of meer met een recent bevestigde COVID-19-besmetting? Zijn er docenten positief getest? Dan horen we dat graag! COVID-19 is een meldingsplichtige ziekte.

Informatie voor onderwijs

Op de website van School en Veiligheid vind je alle informatie over de maatregelen en de gevolgen hiervan voor het onderwijs.Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) biedt online handvatten voor professionals, ouders en kinderen voor het omgaan met de gevolgen en maatregelen van het coronavirus.

Op de website van Vereniging Hogescholen en de website van NRTO staat informatie voor hogescholen over het coronavirus. Informatie voor middelbaar beroepsonderwijs is te vinden op de website van MBO-raad.

Informatie voor kinderopvang

De brancheorganisatie Kinderopvang heeft een themapagina ingericht met documenten, nieuwsberichten en Q&A's rondom kinderopvang en het coronavirus.

Kinderen met neusverkoudheid

AJN (Jeugdartsen Nederland) en BOink (branchevereniging ouders in kinderopvang) hebben een beslisboom ontwikkeld die kan helpen bij de overweging om een kind met neusverkoudheid wel/niet toe te laten op school/kinderopvang:

Hygiënerichtlijnen

Goed en regelmatig handen wassen is een belangrijk advies om verspreiding van infectieziekten te voorkomen.'Heel gewoon handen schoon' biedt veel informatie en materialen rondom het thema handen wassen. Daarnaast heeft het RIVM hygiënerichtlijnen opgesteld:

Meer informatie

Heb je vragen over wat het coronavirus betekent voor jou als professional of voor jouw school/kindcentra? Wij zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar van 8.30-17.00 uur via: 088 - 443 03 70. Je kunt je vraag ook stellen via het contactformulier. Daarnaast kun je contact opnemen met de jeugdverpleegkundige die verbonden is aan jouw school of kindercentrum.